Hvitløksmør
31 mai 2021

Lag hjemmelaget hvitløksmør selv, så får du det akkurat slik du vil ha det. Hvitløksmør passer til nesten alt og det er enkelt å lage selv. Det holder i kjøleskapet i 2-3 uker, og smaker nydelig på grillet kjøtt, brød eller grillede maiskolber.
Hvitløksmør:
1/4 kg saltet, gjerne syrlig smør
2-8 fedd finhakket hvitløk
Finhakket persille
En klype cayennepepper (eller mer)
Noen dråper sitron
Salt/pepper
Fremgangsmåte:
- Bland alle ingrediensene godt sammen for hånd i en glassbolle.
- Smøret bør ikke være for mykt, men være passe temper-ert, så man kan kna det inn i urtene med en gaffel.
- Smak til med nok salt, det bringer alle smakene frem.
- Form ruller med ønsket tykkelse i matpapir, og legg i fryser eller kjøleskap.
Bør stå i minimum to timer. Bruk gjerne Røros-smør, Setesdalssmør eller Kvitseidsmør – eller lag smøret selv!
Relevante produkter
Les mer
-
Matoppskrifter
Persilleolje
-
Matoppskrifter
Laksespyd fra grillen med grillede grønnsaker
-
Matoppskrifter
Grillet lammekebab på spyd