Paprikaolje
23 januar 2021

Har du lyst til å være kreativ før gjestene kommer til grillmiddag? Hva med å imponere gjestene med grillede poteter med hjemmelaget paprikaoljeolje.
Paprikaolje:
0,5 dl olivenolje
1/2 ss paprikapulver
1-2 fedd finhakket hvitløk
Salt/pepper
Fremgangsmåte:
- Vask 10-15 små poteter godt, og kok dem forsiktig i 5-10 minutter med skallet på. De må ikke bli gjennomkokt eller sprekke i skallet, men være møre ca. halvveis gjennom.
- Ta dem ut av vannet og legg på et papir så all fuktighet fordamper. Putt dem så i en beholder mens de fortsatt er varme, og hell oljeblandingen over (den kan være ganske godt saltet).
- Potetene bør være dekket av olje eller vendes av og til så alt tar smak.
- Potetene kan ligge i oljen lenge, og gjerne bli avkjølt underveis – også til dagen etter.
- Stek potetene sakte på støpejernsristen og/eller på "hvilehyllen".
Potetene kan være "ferdige" lenge, men kan pensles mer med oljen underveis for ikke å tørke ut. Ikke pakk potetene inn i aluminiumsfolie, da blir de mer kokt enn bakt. Og skallet er best når det er sprøtt!
Relevante produkter
Les mer
-
Matoppskrifter
Grillspyd med safranmarinert kylling
-
Matoppskrifter
Fruktspyd med malibusirup
-
Matoppskrifter
Grillet pinnekjøtt